On(t)roerend goed geregeld!

In de BTW nemen ontroerende zaken (niet te gebruiken als woonhuis) een speciale plaats in. Een breed scala aan BTW-regelgeving is op onroerend goed van toepassing.

De hoofdregel is dat de verkoop (met uitzondering van nieuwe onroerende zaken) en verhuur van onroerende zaken is vrijgesteld van omzetbelasting. Als onroerende zaken voor het grootste deel voor belaste prestaties worden gebruikt, kan het gebruik en de verhuur van onroerende zaken onder de omzetbelasting vallen.

Omzetbelasting terugvragen

Dan kan ook de omzetbelasting op de aanschaf en het onderhoud van de onroerende zaken worden teruggevraagd. Bij verhuur van onroerende zaken met omzetbelasting dient door koper en verkoper schriftelijk te worden geopteerd voor een met omzet belaste verhuur.

Advies van deskundige

Ook is het mogelijk de optie voor een met omzetbelasting belaste huur in de huurovereenkomst op te nemen. Gezien de uiterst gedetailleerde BTW-regelgeving bij onroerende zaken is het verstandig u in voorkomende gevallen tijdig te laten bijstaan door een deskundige. Waerde State is u hierbij graag van dienst met advies en daadkracht.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring