Mijn favorieten

Wetchecker energiebesparing voor ondernemers

Als ondernemer moet u aan verschillende verplichtingen voldoen om energie te besparen. Van de Wet Milieubeheer tot energielabel C voor kantoren. Maar welke verplichtingen zijn dat nou precies? U kunt dat eenvoudig in kaart brengen met de online Wetchecker Energiebesparing van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Het kabinet wil dat iedereen in Nederland bijdraagt aan energiebesparing. Ook ondernemingen. Ze moeten bijvoorbeeld vanwege de Wet Milieubeheer energiemaatregelen uitvoeren die zich binnen 5 jaar terugverdienen. Het Rijk wil bedrijven inzicht geven in deze en andere wet- en regelgeving. Met de nieuwe tool heeft u niet alleen zelf snel overzicht in de relevante aandachtspunten, u kunt dit ook inzetten bij uw verkoop- of aankoopadvies.
 

Onafhankelijk en niet-commercieel

De Wetchecker energiebesparing is ontwikkeld door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).
Het geeft niet alleen een geïntegreerd overzicht van verplichtingen op het gebied van energiebesparing. De regelhulp laat ook in heldere taal zien hoe een ondernemer daaraan kan voldoen. Dat is belangrijk, want hier controleren gemeenten op in het kader van de Wet Milieubeheer.
 

Meerkeuzevragen

Met de Wetchecker Energiebesparing doorlopen ondernemers in 5 minuten een aantal meerkeuzevragen. Daaruit volgt een advies dat past bij hun energieverbruik, de omvang en omzet van hun organisatie.
Dit advies kan worden opgeslagen of per e-mail worden gestuurd naar een expert zoals een energieadviseur of -coördinator. De expert bekijkt vervolgens wat de uitslag inhoudt voor de specifieke situatie van de onderneming. De Wetchecker Energiebesparing verwijst daarbij naar relevante, juridische informatie om verder te oriënteren.
 

Verschillende regelingen

De Wetchecker Energiebesparing combineert regelingen van de betrokken ministeries. Het gaat om het Activiteitenbesluit en de erkende maatregelen (EML), het minimale energielabel C voor kantoren in 2023, het energielabel Utiliteitsbouw op transactiemomenten en de energieaudit voor grote bedrijven.
U vindt de Wetchecker Energiebesparing hier: https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/wetcheckerenergiebesparing/
 
1) Bron: RVO
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring